Mooie post van Scott Johnson over onderzoek depressie en essentiële oliën

Medische opleidingen kunnen stressvolle omgevingen zijn, en depressie wordt wereldwijd bij bijna een derde van de geneeskundestudenten gemeld. Desondanks zoeken maar weinig geneeskundestudenten behandeling. Een klinische studie vergeleek de effecten van het inhaleren van etherische olie van lavendel of jasmijn (J. sambac) absolue met een controle (alleen water) op depressie onder 1e- en 2e-jaars geneeskundestudenten. Deelnemers in elke groep inhaleerden lavendel, jasmijn of water gedurende 15 tot 20 minuten voor het slapengaan gedurende 7 opeenvolgende nachten. Voor en na de interventie werden vragenlijsten ingevuld om de effecten op de depressieve toestand te bepalen. De gemiddelde depressieve toestand daalde van 19,73 (matige depressie) naar 14,73 (milde depressie) in de lavendelgroep en van 19,33 (matige depressie) naar 14,06 (milde depressie) in de jasmijngroep. Statistische analyse en normalisatie van de gegevens toonden aan dat lavendel de depressie met 24% verminderde en jasmijn met 28,9%. Dit suggereert dat zowel lavendel als jasmijn het potentieel hebben om depressie bij gestreste en depressieve medische studenten te verminderen.
https://www.researchgate.net/publication/The_Comparisons_Students

Scott A Johnson volg ik via social media. Hij pakt steeds weer voorbeelden van medische onderzoeken als voorbeeld wat essentiële olie doet voor ons mensen.

Wat daarbij natuurlijk heel belangrijk is, is de kwaliteit van de essentiële oliën. Daarom kies ik ervoor om te werken met DoTerra essentiële oliën omdat deze puur natuur zijn en niet gemaakt met goedkope vulstoffen die niet lichaams eigen zijn. Maar puur en daarmee uitstekend opneembaar voor het lichaam waarmee je effectief kunt werken.

Mijn dag dagelijkse routines zijn doordrenkt van producten die ik gebruik die gemaakt zijn met deze oliën. Wat zoal? Ik poets mijn tanden met DoTerra tandpasta.  Ik gebruik mijn zelfgemaakte huid serum. Vandaag wordt weer een zo overgoten dag en ik als roodharige gebruik dan de zonnebrand spray van DoTerra (zonder toxische stoffen of schadelijke stoffen voor natuur). Mijn voeten smeer ik in met een eigen gemaakte huid boter met essentiële oliën. Mijn knie die op dit moment stram en opgezet is smeer ik in met deep blue zodat het deze weer beter te bewegen is.

Ik start mijn dag met lauwwarm water met een druppel Lemon of zoals op dit moment met de Meta PWR om mijn metabolisme te ondersteunen. Eens per 2-3 weken geef ik mijn haar een haarmasker. Wat een Detox is voor de hoofdhuid en voedend voor mijn haar waardoor het mooi vol en glanzend is. Mijn haar was ik met DoTerra shampoo. Voor het slapen zet ik mijn kleine diffuser aan met essentiële oliën.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn werk met dieren, of het werk in Orkulind.

Waarom ik dit doe?

Ik ben enorm geschrokken van de toxische belasting van heel veel verzorgings producten! Wat we allemaal maar zo opsmeren en dus via oa de huid binnen komt in ons lichaam.

Door mijn eigen producten samen te stellen, weet ik exact wat ik gebruik als verzorging en dat dit geen toxische belasting geeft maar een helend effect daar waar nodig.

Interesse? Ik help je graag.