Al vanaf jongst af aan heb ik een verbinding gehad met dieren. Honden, katten, maar vooral paarden waren mijn grote passie. Dieren communiceren non-verbaal en ik kon met hen “lezen en schrijven” ik voelde hen van nature aan. Mijn antenne om gevoelens te vangen is lang. En zo vond ik het soms lastig dat ik ook voel wanneer een persoon boos of verdrietig was of dat ik voelde dat er iets niet gezegd werd dat een persoon dit binnen hield maar de emotie voelde ik wel.


ENERGIE

Door een life-changing-event in 2015 heb ik besloten om een carrière switch te maken. Ik ben gaan luisteren naar mijn hart in plaats van naar wat ik dacht dat er van mij verwacht werd, wat ik móest doen. 
Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft sindsdien niet stil gestaan en ik ben me gaan ontwikkelen om zowel mens als dier te helpen om balans te vinden, emotioneel, fysiek, spiritueel en energetisch. 

Alles is energie, wat we zeggen, doen, zien, horen, denken, kortom


ALLES IS ENERGIE 

Ik vind energie super intrigerend en fascinerend! Want de energie die we waarnemen bewust en soms onbewust leidt tot interactie. Wat maakt dat wij doen wat we doen, en door bewustzijn hiernaartoe te sturen kunnen we hier invloed op uitoefenen. In ons gedrag, in onze keuzes, in ons leven. Energie is ook dat wat onze dieren lezen in de omgang met ons mensen. Ons lichaam (en de energie die we daarin uitzenden) is een belangrijke communicatie tool. 

Nadat ik een opleiding tot gedragstrainer heb gevolgd en mijn bedrijf gestart heb (Frá Loar – Welzijn voor mens en paard) als gedragstrainer voor mens en paard voelde ik dat er nog een stuk miste. Ik ben me gaan verdiepen in connectie in het daadwerkelijk overdragen van energie om het leven van dieren beter te maken door kennis te delen over hun wereld, over hun beleving. Hen een stem geven die wij, de mens, leren verstaan. (wil je meer lezen over mijn werk met dieren, kijk dan op de website www.fraloar.nl).


DE MENS:

Jouw lichaam is ook energie! En jouw lichaam vertelt precies wat zij nodig heeft en waar ze behoefte aan heeft. Leren voelen wat je lichaam aangeeft, leren herkennen waar haar behoeftes liggen, dit is wat bijdraagt aan jouw gezondheid.

Balans mogen vinden en bewustzijn te creëren naar gezondheid en jezelf omarmen in alles wat je bent, is waar mijn passie ligt voor de mens.

Voor de mens ben ik opgeleid bij Healing Space in Bussum. Ik heb hier een volledige opleiding gevolgd om als holistisch energetisch therapeut te werken met de mens. Ik ben REIKI therapeut , heb Psychosociale-, en Medische Basiskennis afgerond, alle levels van Energetische Massage’s me eigen gemaakt, kennis over voeding als detox coach en basis kennis via Eenvoudig Gezond te volgen, en mijn basis ligt in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) vanwaaruit ik kijk naar het lichaam met als leidraad de 5 elementenleer en pas acupressuur toe. 

Al deze opleidingen heb ik voltooid en dit is tevens mijn eigen pad geweest in persoonlijke ontwikkeling.
Om ook het welzijn van de mens op een hoger niveau te kunnen tillen en hen te kunnen helpen bij fysieke of emotionele vraagstukken.
En zo werd mijn praktijk ORKULIND geboren.

Orkulind betekent – Source of Energy.


Ik luister naar jou en zie je, in alles wat je bent. Geef je ruimte om je veilig te voelen om ook te kunnen delen wat voor jou belangrijk is in jou helings proces. 

Ik creëer in Orkulind een veilige setting voor jou, waarna we samen op onderzoek gaan naar wat jouw lichaam nodig heeft. Het is mijn passie om kennis te delen over wat het lichaam verteld, waar je klacht vandaan komt zodat  je (weer) bewust wordt van wat je lichaam nodig heeft om fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel sterk en gezond te zijn in dit leven. Zodat je vanuit liefde en begrip en respect (weer) verbinding kunt maken met jezelf.

Ik werk vanuit de 5 elementenleer als basis. Deze kennis komt uit China en wordt dan ook wel Traditional Chinese Medicine genoemd (afgekort TCM). Parallel hieraan loopt de Reiki volgens de traditionele USUI Reiki Methode. Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele energie die door handoplegging doorgegeven kan worden, aan jezelf en aan anderen, en dit werkt helend op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Daarnaast werk ik met diverse massage technieken en acupressuur en pas ik daar waar wenselijk 100% natuurlijke essentiële oliën toe in mijn massages welke bijdragen aan het helingsproces.
In de trajecten (zie behandelingen voor meer info) gaan we naar diepere lagen van heling, waar ik werk met trauma release en persoonlijke coaching naast lichaamswerk.